Cardio Fitness kunt U gebruiken als warming – up, kern van uw training of als cooling down!

Er zijn veel verschillende programma;s mogelijk op elk cardio apparaat, voor elk doel!

 

Cardioapparatuur helpt U warm worden, spierpijn verminderen, afvallen en conditie verbeteren! Cardiotraining is een makkelijke, leuke en simpele manier om uw doel te bereiken!

 

Uw trainingsprogramma wordt afgesteld wordt op de gemeten hartslag. Het doel is om door middel van verschillende trainingen een constante hartslag aan te houden, om zo conditie op te bouwen of om af te vallen.

 

Cardiofitness wordt door jong en oud beoefend. Vooral mensen die een zittend bestaan hebben, kunnen hierbij gebaat zijn. Een voordeel boven andere sporten zoals teamsporten is dat men bij cardiofitness minder aan vaste trainingstijden gebonden is.

 

Bij het afvallen geldt dat er geen oefeningen zijn die ervoor zorgen dat enkel lichaamsvet in een heel specifiek deel van het lichaam wordt afgebroken. Vandaar dat cardiofitness wordt toegepast voor het afvallen: Vet wordt in het gehele lichaam verbrand, dus ook in probleemgebieden. Om een buikje weg te werken, doet men dus niet enkel cardiofitnessoefeningen die de buikspieren trainen, maar dient men veelzijdige oefeningen te doen waarbij verschillende spiergroepen van het lichaam worden gebruikt, zoals die in armen en benen. Tijdens de cardiofitness is het verstandig regelmatig te drinken om dehydratatie te voorkomen. Indien men wil afvallen, dient men na de cardiofitness niet overvloedig te eten, maar hooguit licht verteerbaar voedsel tot zich te nemen.