Het voordeel van de trilplaat trainingen ligt in het stimuleren van de stretch reflex. In een aangespannen spier zijn max 35- tot 40 % van alle spiervezels actief, onafhankelijk van de weerstand of kracht van de spier in kwestie. Met de Fitvibe trilplaat wordt de stretch reflex gestimuleerd die zorgt voor een aanspanning van 90- 95 % van de spiervezels. Een fitvibe training duurt +- 20 minuten en is op ieder zijn niveau instelbaar. Een fitvibe maakt het training voor mensen met bijvoorbeeld reuma een stuk gemakkelijker!

Het principe van de vibratietraining is te danken aan de Russische ruimtevaart. Het werd namelijk ingezet om de spieren van de kosmonauten in conditie te brengen en te houden, en met succes. De Russen waren mede hierdoor in staat het recordverblijf van 420 dagen in de ruimte op hun naam te schrijven. De Amerikaanse astronauten, die trainden op conventionele fitnessapparaten, moesten na 120 dagen opgeven omdat hun spieren en botten te zeer verzwakt raakten.
Door middel van één knop zet u de Power Plate en uw lichaam in werking. Miljoenen mensen zijn blij met deze high tech trainingsmethode. Power Plate heeft een revolutie teweeggebracht in de wellness en fitness branches.
Het geheim: iedereen kan snelle en goede resultaten bereiken.

Wat gebeurt er bij vibratietraining? Met behulp van een trillende plaat worden vibraties op het lichaam en de spieren overgebracht en een reflexmatige spieraanspanning opgewekt. Hierdoor wordt ook de doorbloeding optimaal gestimuleerd. De pezen worden op rek gebracht en zelfs dieperliggende spieren zoals bijv. bekkenbodemspieren, de spiertjes rondom de wervelkolom en in het gezicht worden door de reflexmatige activering versterkt.

Ook topsporters maken hier gebruik van, bijvoorbeeld Cristiano Ronaldo.

Sluit Menu